Talasanje - Šetnja

Kao posledica prekjučerašnjeg napada na dve crpne stanice u Saudijskoj Arabiji, samo u tom danu, cena sirove nafte je skočila za više od 1 odsto. To se dogodilo usred napetosti između Vašingtona i Teherana i nagoveštaja da bi Iran mogao da obnovi nuklearni potencijal. O tome u kom pravcu će se razvijati odnos medjunarodne zajednice prema Iranu za magazin Šetnja govori istoričar i publicista Nemanja Starović.

A kako će nadalje reagovati tržište sirove nafte, postoji li opasnost od prekida isporuke sa Bliskog Istoka i kako se ta neizvesnost preliva na našu zemlju, pitanja su koja ćemo uputiti Jelici Putniković, urednici Balkan magazina. 

Epidemiolozi tvrde da oko 25 odsto svetske populacije boluje od neke alegije. Šta sve, sa dolaskom lepog vremena, izaziva alergijsku reakciju i kako umanjiti neprijatne efekte, šta se čini na suzbijanju glavnih izazivača- teme su o kojima ćemo razgovarati sa Mirjanom Mitrović Josipović iz Agencije za zaštitu životne sredine.

U emisiji ćemo najaviti jedan od tri koncerta koji se održavaju u Somboru u sklopu obeležavanja 95 godina Radio Beograda, i čuti segmente nove emisije Kojekuda.

Urednik i voditelj: Olivera Stajić

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]