Romano Them

Nakon masovne tuče između Roma i lokalnih stanovnika u jednom ruskom selu, u kojoj je jedna osoba stradala, romske porodice prisilno napustile mesto u kome su godinama živele.

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti utvrdio da je Centar za socijalni rad u Požarevcu diskriminisao Rome, tako što je pozivao na odgovornost osobe koje su zatražile zaštitu od diskriminacije.

U drugom delu emisije govorimo o četiri talentovana mlada muzičara, učenika zemunske Osnovne Škole "Branko Pešić". Oni će početkom jula, učešćem na muzičkom kampu u Portugaliji pokazati da talenat i upornost predstavljaju ključ svakog uspeha. Tim povodom gošća emisije je Dijana Opečić, program koordinatorka Mjuzik Art projekt centra.

 

Emisiju vode Gordana Nešović i Una Beriša.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]