Doživeti stotu

U susret Međunarodnom danu starijih, Volonterski servis opštine Zvezdara je raspisao Konkurs za najlepši međugeneracijski selfi. O tome ko i kako može da učestvuje na ovom konkursu saznaćemo više od koordinatora Volonterskog servisa Zvezdare Radmile Urošević, koja nam dolazi u goste.

Upoznaćemo i osamdesetogodišnju Jovanku Dimitrijević iz Beograda. Ceo život posvetila je humanitarnom radu brinući o svojoj i brojnim porodicama koje život nije mazio. Jovanka piše priče za koje je dobila brojne nagrade. Ove godine je bila u društvu laureata na Konkursu "Draganova nagrada", za najlepšu žensku putopisnu priču.

O novinama i dostignućima u neurokardiologiji govoriće prof. dr Branislav Milovanović, kardiolog i lider za neurokardiologiju u Srbiji. Bolesniku pristupa holistički, individualno, posmatrajući ga kao poseban sistem.

U rubrici za kulturu Gordana Đurđević će najaviti „Viminacijum fest" koji počinje u ponedeljak u istoimenom Arheološkom parku. Publika će na sedmodnevnom festivalu moći da uživa u koncertima i predstavama umetnika iz Srbije i bivše Jugoslavije.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Prvi program, 9:05.

Naslovna: Jovanka Dimitrijević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već devetnaest godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]