Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je u zdanju na Andrićevom vencu decu iz osnovnih škola sa severa Kosova i Metohije. Osnovci, njih 31, uzrasta između 12 i 14 godina, iz Zubinog potoka i Zvečana, borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Predsednik je deci poručio da moraju vredno da uče i da se bore kako bi ostali i opstali na Kosmetu.

Predsednik Vučić najavio je da će Srbija u narednih dan ili dva uspeti dodatno da snabde robom široke potrošnje prodavnice na KiM.

Kako je rekao, to nije uvek lako i jednostavno, ali veruje da će Srbija obezbediti, ne samo da naši ljudi ne budu gladni i žedni, već da imaju normalan i pristojan život.

Po nalogu šefa diplomatije Ivice Dačića otpravnik poslova Bugarske ambasade u Srbiji pozvan je na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova. Povod je izjava bugarskog premijera Bojka Borisova da budući šef evropske diplomatije, Španac Đuzep Borelj ne može da se rukovodi stavom Španije o Kosovu i Metohije, nego da mora da poštuje stav cele Unije o nezavisnosti Kosova. Dačić je poručio da je bugarski diplomata pozvan kako bi se uklonio nesporazum i nastavila saradnja, ističući zahvalnost Bugarskoj na podršci evrointegracijama naše zemlje. Prethodno je saopšteno i da će ambasador Srbije u Sofiji u ponedeljak biti pozvan na sastanak u bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova , zbog Dačićevog komentara izjave Bojka Borisova.

U Grčkoj je počelo glasanje na prevremenim parlamentarnim izborima. Premijer Aleksis Cipras je izbore raspisao tri meseca ranije, pošto je njegova Siriza na majskim izborima za Evropski parlament pretrpela poraz od konzervativne Nove demokratije Kirjakosa Micotakisa, koja je, sudeći po anketama, ubedljivi favorit za pobedu. To su prvi parlamentarni izbori u Grčkoj od kada je ta zemlja okončala primenu trećeg uzastopnog programa pomoći međunarodnih kreditora, ali i postigla sporazum sa Skopljem o imenu Republika Severna Makedonija.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Tina Amić
broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]