Talasanje - Šetnja

Kakvu će ekonomsku politiku u naredne tri godine voditi Vlada Srbije? Prvi put posle osam godina, na vreme i prema budžetskom kalendaru pripremljen je Nacrt fiskalne strategije u kom se navode svi budući ciljevi privrednog razvoja, što u Fiskalnom savetu pozitivno ocenjuju. O pohvalama, ali i kritikama na predloženi nacrt razgovaramo sa Vladimirom Vučkovićem, članom Saveta.

U rubrici „Pogled u svet" o Almedalenskoj političkoj nedelji, jedinstvenom fenomenu koji su osmislili Šveđani. Svake godine krajem juna i početkom jula na jednom prostoru diskutuju nosioci javnih funkcija i građani. O zemlji u kojoj političari nemaju nikakve privilegije, ne mogu da se pozovu na imunitet, voze se autobisima i žive u malim stanovima, razgovaramo sa novinarom i piscem Predragom Dragosavcem koji živi i radi u Švedskoj.

Kako se izboriti sa komarcima i koliko su komercijalna sredstva za zaštitu od njihovog ujeda zaista efikasna? Prema procenama, bolesti koje ovi insekti prenose odnele su više života nego svi ratovi. Da li preparati koji se koriste za njihovo uništavanje mogu biti štetni za životnu sredinu, to su neka od pitanja za dr Ivana Aleksića, biologa iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

O zaštiti i bezbednosti na internetu. Na šta bi sve trebalo obratiti pažnju tokom korišćenja društvenih mreža, za današnju „Šetnju" govori Dijana Milutinović, saradnica za marketing u Registru nacionalnog domena Srbije. Sa njom je razgovarala Ružica Zorkić-Radičević.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]