Sportski žurnal

Ženska reprezentacija Srbije u košarci u velikom stilu je savladala selekciju Velike Britanije u borbi za treće mesto na Evropskom šampionatu. Izabranice Marine Maljković zaista su dale sve od sebe na ovom takmičenju, opravdale poverenje nacije i obezbedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Ministar sporta u vladi Republike Srbije Vanja Udovičić izrazio je želju da naša zemlja bude domaćin i tog takmičenja, na kome se definitivno odlučuje o putnicima za najveću planetarnu sportsku smotru u Japanu.

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u litvanski Marijampolj, gde će sutra odigrati meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, sa ekipom Suduve. Prošle godine s istim rivalom, na istom stadionu, zabeležili su pobedu od 2-0. Ne bismo imali ništa protiv identičnog rezultata i ovom prilikom. Televizisjki prenos iz Litvanije,s ove utakmice je obezbeđen, utakmicu ćemo gledati sutra na Prvom televizijskom kanalu RTS-a. Revanš susret na programu je 16. jula.

Novak Đoković danas, ne pre 17.40 časova nastavlja pohod na Vimblodon. Nikada i nikako nije lako doći do dragocenog trofeja, ali sticaj okolnosti i rezulati rivala učinili su da ovo bude jedno od njegovih najlakših putešestvija. Danas će s druge strane mreže imati Iga Imbera, rođenog u Mecu u Francuskoj pre dvadeset jednu godinu. Nikada do sada nisu se sastajali na terenu, Imber je trenutno 66. na svetskoj rang listi. Iz Pariza nam se, s lica mesta, javlja Nikola Đukić.

Fudbalska reprezentacija SAD osvojila je ženski fudbalski šampionat sveta, pobedom u finalu nad selekcijom Holandije od 2-0. Odbranjena je titula od pre 4 godine iz Kanade i potvrđeno da su Amerikanke s pravom važile za najvećeg favorita ženskog Mundijala. Čućemo komentar Predraga Grozdanića, selektora ženske fudbalske reprezentacije Srbije.

Biće, razume se, tokom emisije, i drugih aktuelnosti iz sveta sporta, koje u međuvremenu pristignu na našu adresu. U današnjem Sportskom žurnalu Radio Beograda 1 slušajte ono o čemu ćete sutra čitati na stupcima štampe.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar