Uhvati dan

Dan nauke u Srbiji obeležava se svake godine 10. jula, na dan rođenja našeg velikog naučnika Nikole Tesle. Organizuju se mnogobrojne manifestacije, a za naš program o Teslinoj kreativnosti govori prof. dr Dejan Raković, nekadašnji profesor na katedri za mikroelektroniku i tehničku fiziku Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

U julu se obeležava i Svetski dan stanovništva, jer je u ovom mesecu 1987.godine svetska populacija dostigla pet milijardi stanovnika.

Sutra je drugi krug upisnog roka za buduće srednjoškolce u Srbiji, a kako kažu iz nadležnog ministarstav u školama ima mesta za sve.

Predstavnici fondova Svetske banke i Kancelarije za javna ulaganja posetili su opštinu Petrovac na Mlavi povodom radova na sanaciji štete od prošlogodišnjih poplava.

Festival ruske klasične muzike čiji je osnivač Emir Kusturica od ove godine umesto pod imenom „Boljšoj festival" odvijaće se pod novim nazivom „Kustendorf klasik". Trodnevna manifestacija takmičarskog karaktera biće otvorena danas u etno selu Mećavnik i ugostiće 50 mladih muzičara i desetak njihovih proslavljenih kolega iz Srbije i inostranstva.

LiLaLo je muzičko scenski festival koji afirmiše stvaralaštvo mladih, posvećen narodnom običaju lilanje koji je autentičan za grad Loznicu i regiju Podrinje.

Sa vama ovog jutra Biljana Šujdović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]