Talasanje - Šetnja

Beograd se priprema da dočeka predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji u ponedeljak dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji. Odnosi dve zemlje ponovo su usponu,  ali zbog previranja u Evrospkoj uniji Makron je postao najglasniji zagovornik ideje da pre prijema novih članica, Unija mora da se reformiše. O očekivanjima od posete prvog francuskog predsednika Beogradu posle 18 godina govori Veljko Stanić, istoričar.

Svetski dan stanovništva obeležava se 11. jula. Ustanovljen je sa ciljem da skrene pažnju na važnost populacionih problema. Ove godine se obeležava pod sloganom „Planiranje porodice je ljudsko pravo!". U Srbiji su među najugorženijom društvenim grupama Romkinje, a prema podacima UNICEF-a, skoro 50 % njih se uda i rodi prvo dete pre punoletstva. Ovom temom bavi se Gordana Nešović.

Električni trotineti preplavili su ovog proleća trotoare naših gradova. Za vlasnike su spas od gužvi u saobraćaju, za mnoge prolaznike pretnja po bezbednost pešaka. Zakon ne prepoznaje novo prevozno sredstvo ali nadležni najavljuju da će to biti promenjeno do kraja godine. O prednostima i manama električnih trotineta razgovaramo sa Milanom Božovićem iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Ovod vikenda održava se 47. Kosidba na Rajcu. Manifstaciju koja spaja tradiciju okupljanja mobe radi zavreštka velikih poslova u polju i bogat kulturno-umetnički program najavljuje njen domaćin, direktor Tursitičke organizacije Ljiga Vladimir Ivanović.

Urednik Jelena Vidić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]