Srpski na srpskom

- E, Milošu, ološu jedan! I ti, Radošu, i oni vaši pajtaši, studenti! Zar tako da nas obrukate u belom svetu! Iz gunja, pravo u smoking! I to kod najpoznatijeg pariskog krojača Sesoa. I sad kad je stari Seso umro, javni beležnik u ime njegovih naslednika, našem Ministarstvu prosvete ispostavlja račun za šivenje.

I kud, ološu jedan, reče da se prezivaš Obilić! Evo, lepo piše u obračunu za 1918. godinu: Gospodin Miloš Obilić, napravio jedan smoking, jedno braon odelo i dva para pantalona u ukupnoj vrednosti od 2000 franaka. A ovo si sigurno ti, Radošu, šio ko gospodin Dositej Obradović - jedno teget odelo i zimski kaput za hiljadu i po franaka. Pa, Tanasko Rajić.... i njega ste iz groba digli! Tanasko sašio sportski sako od tvida i dva para pantalona od belog flanela za hiljadu i trista franaka. I tako još dvadesetak gospode srpskih studenata! Ti ih, Milošu, sigurno znaš koji su i kako im, pokojnima, odela lepo stoje - Ivanu Kosančiću, Stevanu Sinđeliću, Janku Veselinoviću... ma neću više da čitam, nego govorite ko napravi ovaj račun!

Glumac: Feđa Stojanović

Autor i urednik: Mirjana Blažić

broj komentara 0 pošalji komentar
Srpski na srpskom Srpski na srpskom

Autor:
Mirjana Blažić

Svaka greška u jeziku ima svoju priču. Ko nađe grešku, valjaće mu i objašnjenje, ko ne nađe, neka sluša priču, naći će se greška sama. [ detaljnije ]