Novosti dana

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić ukazao je u Vašingtonu na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda na težak položaj Srpske pravoslavne crkve i srpskih vernika na Kosovu, a sa visokim američkim zvaničnicima razgovarao je o situaciji u regionu i dijalogu sa Kosovom. Kaže da američka administracija shvata da problem nije u Beogradu, već na Kosovu, u prištinskoj vlasti i njenim jednostranim aktima. Dačić je za Glas Amerike rekao da su poruke američkih zvaničnika sa kojima je razgovarao, veoma precizne.

Naoružavanje suverene države ne može biti opravdanje za naoružavanje paravojske u Prištini - tako ministar odbrane Aleksandar Vulin komentariše izjavu Ramuša Haradinaja da će i Priština nabaviti raketni sistem Mistral ako Srbija ne prizna Kosovo. Vulin je istakao da se Vojska Srbije modernizuje i napreduje i najavio da će naša zemlja do kraja godine imati više nego ikad novih helikoptera. Napominje da Srbija mora biti spremna za mir, jer samo kada je snažna, niko neće da je dira.

Vlada i Putevi Srbije dodatno će uložiti 2,6 milijardi dinara u rekonstrukciju i rehabilitaciju lokalnih i regionalnih puteva na teritoriji Topličkog okruga - najavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović koja se  sastala  sa predstavnicima tog okruga. Jedan deo puteva će se raditi do kraja godine, a drugi deo naredne, pored  redovnog održavanja puteva, što je, kaže ministarka, obaveza Puteva Srbije cele godine.

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu nakon objavljenog snimka i suspenzije medicinske sestre koja se tereti za neadekvatno ponašanje prema deci. Rukovodiocu te ustanove dat je rok od 15 dana da se izjasni o okolnostima u tom slučaju i da Zaštitniku građana dostavi traženu dokumentaciju.

Vaterpolisti Srbije pobedili su Grčku sa 9:3 i zauzeli prvo mesto u grupi A na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. "Delfini" su obezbedili direktan plasman u četvrtfinale, čime su dobili tri dana odmora.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Tina Amić.
broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]