Romano Them

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu sva odeljenja prvog razreda moraju da budu mešovita, odnosno sastavljena od đaka iz srpske i romske zajednice, naloženo je rukovodstvu škole iz Ministarstva prosvete.

U Kragujevcu je danas 24-oro mladih Roma dobilo sertifikate o završenoj obuci za zavarivače. Obuka je organizovana u okviru projekta "Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma" koji realizuje Romski obrazovni Fond.

Za povratnike na Kosovo i Metohiju u ovoj godini biće izgrađeno ukupno 108 kuća. Kuće su namenjene Srbima, Romima, Aškalijama i Egipćanima.

Prema najavama, uskoro će izmenama i dopunama Porodičnog zakona biti zabranjeni maloletnički brakovi u Srbiji. U drugom delu emisije govorimo o prisilnim i ranim brakovima romskih devojčica.

Emisiju vode Gordana Nešović i Una Beriša.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]