Novosti dana

Beograd će ove nedelje ugostiti 2.000 parlamentaraca iz čitavog sveta. Večeras, u 19.30 svečano će biti otvoreno 141. zasedanje Interparlamentarne unije, koje će trajati do petka. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da to nije značajano samo na političkom i diplomatskom nivou, već predstavlja i turistički i privredni potencijal.

Član kosovske Centralne izborne komisije Stevan Veselinović potvrdio je za RTS da su članovi Srpske liste izbačeni iz prostorije gde se brojanje glasova obavlja. Glasovi iz centralne Srbije time su ostali nezaštićeni, rekao je Veselinović. Srpski posmatrači su izbačeni iz prostorija Centralne izborne komisije, nakon što su albanski članovi komisije prijavili da koverte iz centralne Srbije "imaju čudan miris", navode iz Srpske liste.

Oko 785 žena povezanih sa Islamskom državom i njihove dece pobeglo je iz kampa koji su čuvale snage sirijskih Kurda na severu zemlje, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji. Kurdske Sirijske demokratske snage (SDF) navode da je napad Turske na severu Sirije oživeo Islamsku državu i pozivaju savezničke zemlje koje su pomogle u borbi protiv džihadista da zatvore svoj vazdušni prostor za turske ratne avione.

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]