Talasanje - Šetnja

Organizacije civilnog društva su, u saradnji s državnim institucijama, pripremile Nacrt Zakona o socijalnom preduzetništvu, kojim bi se prvi put uveo status "socijalnog preduzeća".Socijalno preduzetništvo se definiše kao obavljanje delatnosti od opšteg interesa, radi stvaranja mogućnosti za rešavanje društvenih problema i otklanjanja posledica socijalne isključenosti ranjivih grupa. O značaju ovog zakona govori Dina Rakin iz Koalicije za razvoj solidarne ekonomije.

U rubrici "Pogled u svet" o, kako se najavljuje, presudnom samitu EU na kojem će se odlučivati da li će Velika Britanija izaći iz Unije sa dogovorom, ili bez njega. Iako su razgovori između zvaničnika Brisela i Londona intenzivirani, iz EU upozoravaju da nema dovoljno vremena za postizanje dogovora. London ipak veruje u dogovor u poslednjem trenutku.

Pre 10 godina Stara Pazova osnovala je Službu kućne nege, zahvaljujući kojoj 20 gerontodomaćica brine o 80 starijih osoba. O prednostima usluge pomoć u kući u odnosu na odlazak u dom, sa socijalnom radnicom Mirjanom Sokolović, rukovodiocem službe za pomoću kući u Staroj Pazovi razgovarala je Marina Stojadinović.

I ovog četvrtka slušaćete deo emisije Kojekuda, zabeleženu u Spomen parku Kragujevački oktobar, koja podseća na jedan od najtragičnijih događaja iz Drugog svetskog rata, kada su 21. oktobra 1941. godine nemački vojnici streljali oko 3000 stanovnika Kragujevca i okoline,
menju kojima i 300 učenika srednjih škola.


Urednik i voditelj Jelena Vidić

broj komentara 0 pošalji komentar
Magazin na Prvom Magazin na Prvom

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]