Uhvati dan

Ovaj 18. decembar, Međunarodni dan migranata, naša zemlja dočekuje sa, zvanično, njih 4427, od kojih je 807 dece, najviše iz Avganistana, Sirije, Pakistana, Iraka i Bangladeša, svi smešteni u 17 prihvatnih centara. Koliko se slika i stanje na terenu eventualno razlikuje od zvaničnih podataka i posle gotovo pet godina od početka velike migrantske krize - nazire li joj se kraj i kako bi on mogao ili morao da izgleda? O tome ćemo u Jutarnjem programu razgovarati sa direktorom Centra za pomoć i zaštitu tražiocima azila Radošem Đurovićem. 

Ragovaraćemo i sa Radom Pantelić iz Beogradske grupe roditelja nestalih beba o tome zašto su ljudi koji su se našli u takvoj situaciji revoltirani odlukom države da im nestanak dece bude nadoknađen sa deset hiljada evra.

Poći ćemo u susret otvaranju deonice autoputa "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca i spajanju koridora 10 i 11.

Govorićemo i o zagađenosti vazduha u Beogradu, položaju starijih osoba u našem društvu, o Čačankama koje se sve češće olučuju za pokretanje sopstvenog biznisa, o izložbi u Arhivu Srbije koja slavi 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Italije.

A s obzirom da nam predstoji Sveti Nikola, naš reporter će proveriti cenu ribe na pijaci Bajloni u Beogradu. U "Pitanju jutra" pitaćemo Vas - koliko priprema slave opustoši porodični budžet i mora li baš tako da bude.

 

Sa Vama - Elizabeta Arsenović

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]