Beskrajni plavi krug

Pisci iz dijaspore na Sajmu knjiga

U Beogradu je u toku 63. Međunarodni sajam knjiga, a prvu promociju knjiga na štandu koji je organizovala Uprava za dijasporu i Srbe u regionu imali su srpski pisci iz Kanade. Gordana Petković Laković govori o knjizi „Zašto smo otišli“, koja je autentično svedočanstvo iseljenika različitih zanimanja.

I ove godine na Sajmu knjiga je Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Zagreba. O novim knjigama koje je objavila „Prosvjeta“, govoriće Čedomir Višnjić.

Izdavačka kuća „Arhipelag“ iz Beograda objavila je istorijski roman „Ilona strašna“ profesora doktora Nikole Moravčevića. Ko je bila „Ilona strašna“, govoriće autor profesor Moravčević, koji živi i stvara u Čikagu.

Čućemo i razgovor sa književnicom Majom Herman Sekulić, koja je promociju poeme „Silna Jerina“ imala na ovogodišnjoj manifestaciji „Smedervska pesnička jesen“.

Iz Pariza su došli na ovogodišnji Sajam knjiga i Dušanka i Vlastimir Stanisavljević, koji su promovisali na štandu Uprave za dijasporu i Srbe u regionu svoje nove pesničke knjige.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Beskrajni plavi krug Beskrajni plavi krug

Autor:
Milena Božović Manić

Poslednja sedmična emisija iz ciklusa SVETSKA SCENA I SUSEDNE KULTURE posvećena je našoj dijaspori i strujanjima između nje i matične kulture u Srbiji. [ detaljnije ]