Kulturni krugovi

Dnevni magazin kulture Radio Beograda 2

U današnjim Kulturnim krugovima saznajemo šta sadrži i donosi tradicionalna izložba Kritičari su izabrali, čija je autorka ove godine istoričarka umetnosti Danijela Purešević. Ovogodišnje izdanje Umetnik (ni)je prisutan posvećeno je fenomenu (dis)kontinuiteta prisustva umetnika na domaćoj sceni. Govorićemo i o izložbi crteža, videoa i audio instalacija Predraga Terzića i Ivara Vermaea u Galeriji Podroom. Čućemo i kakav je bio sinoćnji razgovor o knjizi Izgubljena umetnost Vesne Pavlović: Fotografija, izlaganje i arhiva, održan u Galeriji Artget.

Najavićemo prvu izložbu u ovoj kalendarskoj godini u Galeriji Haos, a reč je o izložbi crteža marginalnog umetnika Joškina Šiljana. Gošća u našem studiju biće Mina Sablić Papajić, koja će najaviti sutrašnju filmsku proslavu u DKSG-u pod nazivom Nova godina - novi srpski animirani film.

Emisiju uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Naslovna strana: Film "Bio dvaput jedan kralj" u DKSG-u 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]