Dionis

Emisija za ljubitelje života

Umami na japanskom ili „da ti voda pođe na usta" na srpskom, doživljaj je hrane koji ne vezujemo samo za uobičajene ukuse slatko ili slano, kiselo ili gorko. To je ona milina koja nam se, dok jedemo, razliva po nepcima, za koju postoje posebni receptori. Ti doživljaji prijatnosti su nam duboko urezani u svest, pa nas raduje i sama pomisao na omiljene đakonije. I već tu počinje uživanje u hrani rafiniranih aroma, kojima ne znamo uvek pravi izvor jer je skriven u bogatim sastavima biljaka koje ih u sebi imaju.

O tome nam danas u Dionisu govori Aleksandar Nikolić, biolog

 

Muzika: Ivana Đorđević
Autor: Dijana Ivanović

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 16. jun 2019, 17:58) - Jovana [neregistrovani]

Gost emisije Dionis

U današnjoj emisiji se spominjala prodavnica hrane koju drži gost emisije, Aleksandar Nikolić i zamolila bih za odgovor - koja je to prodavnica u pitanju? Hvala unapred.