Put svile

Ko Mak

Za Ko Mak, najtiše ostrvo Tajlanda, ne može se uplatiti paket-aranžman, niti se na njega može sleteti avionom. Nije tema popularnih vodiča i nije na mapama turističkih agencija. Ostrvo je pripadalo kineskom vojnom atašeu u vreme vladavine kralja Rame Petog - Čao Sua Sengu, koji ga je krajem 19. veka prodao Tajlanđaninu Luangu Prompakdiju, čiji potomci i danas poseduju najveći deo ostrva.

Žitelji Ko Maka su budisti, žive jednostavnim životom, ponosni što su uspeli da očuvaju svoju tradicionalnu kulturu i etičke vrednosti. Za razliku od drugih turističkih destinacija na Tajlandu, na Ko Maku nema noćnih klubova, prostitucije, kriminala i, naravno - nema gužve.

Ovo ostrvo, koje poznavaoci nazivaju najbolje čuvanom tajnom Tajlanda, posetićemo u današnjem Putu svile. Muzički ram ovog puta činiće dela iz repertoara klasične i dvorske muzike Tajlanda, između ostalog, i kompozicije kralja Pradžadipoka Rame Sedmog.

Autor emisije je Ivana Komadina.

broj komentara 0 pošalji komentar
 Put svile Put svile

Autor:
Ivana Komadina

PUT SVILE, kao jedinstveno “radijsko putovanje”, nedeljom odvodi slušaoce u neku od zemalja povezanih sa tradicionalnim Putem svile, uz aktuelna ostvarenja iz žanra “World music” i raritetne zapise tradicionalne muzike. [ detaljnije ]