Put svile

Nica

 U blizini luke, u trouglu zemlje između mora, brda i Bulevara Žan Žore, leži stari deo Nice, naseljen još od 14. veka. Pažljivo rekonstruisana i umivena, sa mrežom uzanih uličica, stara Nica je fascinantno mesto za skitanje. Tu „delatnost" je, na primer, obožavao Pablo Pikaso.

Petospratne zgrade oslikane su svim bojama juga - bledožutom, ružičastom, senovitim okerom. Delikatno im kontrastiraju okapnice na drvenim prozorima: zelene, bledoplave ili bele. Metalni balkoni su tek toliki da na njih može da se smesti nekoliko saksija sa geranijumima ili rastinjem koje se oprezno penje uz fasade.

U današnjem Putu svile dokazujemo zašto je stara Nica savršeno mesto za negovanje umetnosti dokolice, uz muziku ansambla Corou de Berra, koji neguje tradicionalnu vokalnu polifoniju tog dela Francuske.

Autor emisije je Ivana Komadina.

broj komentara 0 pošalji komentar
 Put svile Put svile

Autor:
Ivana Komadina

PUT SVILE, kao jedinstveno “radijsko putovanje”, nedeljom odvodi slušaoce u neku od zemalja povezanih sa tradicionalnim Putem svile, uz aktuelna ostvarenja iz žanra “World music” i raritetne zapise tradicionalne muzike. [ detaljnije ]