Vreme muzike

KLOI HANSLIP, violina

"Kloi Hanslip je upravo ona vrsta muzičara kakav sanja da postane svaki tinejdžer koji svakodnevno mora da vežba skale. Bogatstvo i jasnoća njenog tona su od one prirode koja se ne da naučiti - to je vrsta sviranja koje osigurava najvišu reputaciju za čitav život".
Ovim rečima je 2002. godine kritičar magazina Gramophone okarakterisao debitantski album 14-togodišnje britanske violinistkinje, koji je pod jednostavnim nazivom Chloë  objavio ugledni Warner Classics. Mlada umetnica je u tom trenutku iza sebe imala već 12 godina učenja violine, 10 godina koncertnog iskustva, nastupe u najprestižnijim dvoranama, pojavljivanje na filmu.
Sada ima 32 godine, zadivljujuću karijeru, status violinističke zvezde, ali za sebe tvrdi da je "samo obična mlada žena koja, igrom slučaja, pristojno svira violinu".

U današnjem VREMENU MUZIKE portret Kloi Hanslip upotpunićemo njenim interpretacijama dela Benžamena Godara, Maksa Bruha, Anrija Vijetana, Antonija Bacinija, Aleksandra Glazunova i Pabla de Sarasatea.

Autor emisije je Ivana Komadina.

broj komentara 0 pošalji komentar