Kulturni krugovi

Dnevni magazin kulture Radio Beograda 2

U emisiji Kulturni krugovi govorimo o izložbi „Kuda idemo i koliko će to putovanje da traje?" koja je otvorena u Salonu Muzeja savremene umetnosti Beograd u Pariskoj ulici. Kustos izložbe je Tomas Elsen, direktor Nove galerije Höhmannhaus iz nemačkog Augsburga sa kojom MSUB već intenzivno sarađuje, a postavka predstavlja fotografe i video-umetnike koji u svojim radovima preispituju prirodu i proces globalizacije kroz promenu vizure grada, urbanog, ali i unutar nacija i ličnih života.

Zvukom putujemo i u Istru jer je u toku 66. Pulski filmski festival, a kada je reč o pokretnim slikama, govorićemo i o američko-britanskoj televizijskoj serijskoj drami „Černobilj", koja ruši mnoge rekorde gledanosti, a nedavno je, na osnovu glasova 130.000 gledalaca, dospela na prvo mesto IMDB-ove liste najbolje ocenjenih filmova i serija svih vremena.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]