Digitalne ikone

O radnoj snazi u digitalnoj sferi

Indeks onlajn rada (Online Labour Index - OLI)3 Oksfordskog instituta za internet pokazuje da je Srbija u decembru 2018. godine bila na desetom mestu u svetu i na četvrtom u Evropi po brojnosti radne snage u digitalnoj sferi. Tokom 2018. godine, Centar za istraživanje javnih politika sproveo je istraživanje o profilima i socioekonomskom statusu radnika iz Srbije koji rade na globalnim digitalnim platformama.
 
U emisiji ćemo razgovarati o ciljevima ovog projekta i Srbiji kao veoma interesantnoj članici globalne zajednice digitalnih radnika, o nacionalnoj i digitalnoj ekonomiji, o tome ko su digitalni radnici iz Srbije koji učestvuju u masovnom radu, koliko u proseku zarađuju i kakav je njihov položaj u društvu. Takođe ćemo se baviti perspektivom koja omogućava kritičko sagledavanje dobrobiti svih radnika i kvaliteta zapošljavanja. Za Radio Beograd 2 govore: izvršna direktorka Centra za istraživanje javnih politika Tanja Jakobi, direktorka programa Branka Anđelković i saradnica Jelena Šapić.

Urednik i voditelj: Tamara Vučenović  

broj komentara 0 pošalji komentar
Digitalne ikone Digitalne ikone

Autor:
Tamara Vučenović

Emisija Digitalne ikone pokrenuta je 2002. godine, a emituje se svakog utorka na talasima Radio Beograda 2 od 9 do 10 sati. [ detaljnije ]