Govori da bih te video

Dokumentarni program

Ove godine obeležava se 140 godina od rođenja Milutina Milankovića, kao i 110 godina od njegovog dolaska u Beograd.

Udruženje "Milutin Milanković" već godinama sakuplja dokumentaciju neophodnu za razumevanje i proučavanje života i dela velikog srpskog naučnika. Sa mr Slavkom Maksimovićem kao predsednikom, Udruženje nastoji da kroz različite aktivnosti, kao što je izdavaštvo, promoviše dostignuća Milutina Milankovića i još uvek, kako kažu, nedovoljno zainteresovanoj javnosti pruži priliku da se upozna sa ličnošću i radom ovog, u svetu jedinstvenog, naučnika.

Pred mikrofonom Radio Beograda 2, Slavko Maksimović, koji je veliki deo svog života posvetio proučavanju ličnosti Milutina Milankovića, govoriće o nekim manje poznatim činjenicama i anegdotama iz života našeg naučnika.

"Jednom kada veliku ribu uhvatiš, više te male ribe i ne interesuju. Punih 25. godina radio sam ja na svojoj teoriji osunčavanja, a sada kada je taj rad završen, ja više posla i nemam. Previše sam star da otpočnem rad na kakvoj novoj teoriji, a teorije takvog dometa kakvog je bila ona koju sam završio ne rastu na granama drveća"

Milutin Milanković

Autor: Milena Radić

broj komentara 0 pošalji komentar
Govori da bih te video Govori da bih te video

Autor:
Grupa autora

Serija polusatnih dokumentarnih reportaža, za čiji je skupni naziv uzeta poznata Sokratova izreka: "Govori da bih te video". Ova originalna produkcija Radio Beograda 2 sjedinjuje kvalitete aktuelnog društvenog angažmana i kultivisane radiofonske obrade. [ detaljnije ]