Vizija

U prvom satu emisije govorimo o 6. Festivalu savremene umetnosti „Dunavski dijalozi 2018“ u okviru kojeg se predstavljaju umetnici od međunarodnog značaja.

Tema ovogodišnje manifestacije je „Upotreba čoveka” a posebna pažnja biće posvećena istraživanjima da li savremena umetnost ima dovoljno vitalnosti da ukaže na aktuelno stanje u društvu u vreme dominacije besnog kapitalizma i agresivnog prisustva novih informacijsko - tehnoloških medija o čemu ćemo razgovarati sa direktorkom festivala Vesnom Latinović.

Koncertom „Od Baha do Geršvina", Najdžel Kenedi će otvoriti nastupajući, 50. BEMUS. Događaj je planiran za deseti oktobar, u Centru „Sava”, sa čijim će kamernim ansamblom legendarni britanski violinista i nastupiti. O ostalim programima vezanim za jubilarno izdanje Beogradskih muzičkih svečanosti, danas predstavljenim, izveštava Sonja Todorović Šegrt.

„Pomor i strah”, najnoviji roman Vuleta Žurića, bavi se epidemijom kuge koja je krajem 18. veka zahvatila Srem. O knjizi govori Svetlana Mladenović.

Izložba „Skrivene poruke - slike Brace Bonifacija iz kolekcije Muzeja grada Beograda”, autorke Marije Stošić, otvorena je u Konaku kneginje Ljubice. Predstavljene su 24 umetničke slike, koje je kanadski umetnik srpskog porekla, Braca Bonifacije (Blagoje Srdić), poklonio prošle godine Muzeju grada Beograda. Izložbu predstavlja Petar Protić, koji ujedno i vodi kroz današnju emisiju.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vizija Vizija

Autor:
Beograd 202

Socio-kulturološki magazin, koji prati savremene društvene fenomene. Emisiju uređuju mr Ljubica Krminac (kultura) i Aleksandra Glovacki (umetnost). [ detaljnije ]