Obrati pažnju!

Tribina „Film kao protest“ koja je nedavno održana na Filozofskom fakultetu bila je posvećena razgovoru o filmu kao svedoku vremena, o protestima 1968, 1996/97 i danas, o cenzuri i odnosu vlasti prema umetnosti.

Na tribini su govorili reditelji Želimir Žilnik, Goran Marković i Janko Baljak i profesorka Filozofskog fakulteta Radina Vučetić. Kako je filmsko stvaralaštvo potpadalo pod struje i opozicije i vlasti tokom druge polovine prošlog veka, a kako danas izgleda „film kao protest”? Ko su režiseri modernog informisanja, stvarnog ili izmišljenog, da li dokumentarni filmovi mogu nečem da nas nauče i kako se polje filmske umetnosti obračunava sa realnošću, slušate od 13 časova.

U nastavku emisije još nekoliko tema. Na današnji datum 1943. godine rođen je Džordž Harison, engleski gitarista, pevač, tekstopisac i filmski producent, najpoznatiji kao član Bitlsa, pa je rubrika „Vremenska kapsula” posvećena ovom svestranom muzičaru. Predlažemo i kulturne događaje koje možete posetiti do kraja dana i sutra, a o naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]