Obrati pažnju!

Zamislite da ste rođeni kao – ni muško, ni žensko.

Postoji jedna biološka varijacija u ljudskom rodu zbog koje se oko 1,7% osoba rađa sa nedefinisanim genitalijama, hromozomima i/ili hormonima. Da bude ilustrativnije, isti procenat ljudi je i riđokoso. O njima se malo zna, još manje govori u javnosti, porodice uglavnom kriju taj podatak, što interseks osobe svrstava u „nevidljive ljude”. O novim istraživanjima u polju prava i zdravstvene zaštite interseks osoba govorili su profesorka prava doc. dr Jelena Simić, pravnik organizacije „Geten” i aktivista Saša Lazić, i antropolog i urednik III programa Radio Beograda Predrag Šarčević. O svom iskustvu življenja kao interseks osobe, čućete šta kaže Kristijan Ranđelović.

U nastavku emisije predlažemo događaje širom Srbije koje možete posetiti ovih dana, a najavljujemo i Festival poslastica i slatkiša iz domaće radinosti u Domu omladine Beograda. Šta se važno u svetu muzike dogodilo na današnji dan? Saznaćete u rubrici „Vremenska kapsula”. O poslednjim odlukama britanske vlade da preispita 5G mrežu kineske kompanije „Huavei” pričamo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]