Obrati pažnju!

Kako studenti sa invaliditetom da pohađaju sva predavanja, kako da oni sa Kronovom bolešću budu redovni na vežbama, a kako oni sa Aspergerovim sindromom mogu da odgovaraju usmeno pred mnogo kolega?

Među mladima sa invaliditetom ili nekim hroničnim oboljenjima ima onih koji se ne usuđuju da upišu fakultet. Ipak, mnogima od njih nove mere Vlade Srbije stvorile su uslove za lakši pristup studiranju. Pravilnik o upisu lica sa invaliditetom je izmenjen.

O tome smo pričali sa Mirelom Avdagić, stručnim saradnikom iz Centra za studente sa hendikepom BU. Ona je i doktorand na Filozofskom fakultetu, a nedavno je upisala i druge, mešovite studije koje se upravo tiču kreiranja politika za bolji kvalitet studiranja akademcima sa invaliditetom.

U nastavku emisije predlažemo događaje širom Srbije koje možete posetiti ovih dana, a prenosimo vam i vesti iz digitalnog sveta. Šta se važno u svetu muzike dogodilo na današnji dan? Saznaćete u rubrici „Vremenska kapsula”.

Voditelj: Branislav Trajković

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]