Obrati pažnju!

Zaboravljena srpska jabuka

Miris voća na Balkanu.

Zašto zaboravljamo autohtone voćke, među kojima su različite sorte jabuka, krušaka i šljiva? Voće koje potiče iz ovih krajeva spada u ono koje najčešće kupujemo, ali, ako govorimo o sortama voća, u prodavnicama i na pijaci jabuka je mnogo češće Delišes i Ajdared nego Petrovača ili Budimka. 

O tome zašto pojedine sorte srpskog voća izumiru, a pritom ih je lakše uzgajati od inostranih vrsta, razgovaramo sa biologom Aleksandrom Savić, višim kustosom Prirodnjačkog muzeja u Beogradu. 

U nastavku i drugačije teme. Podsećamo na događaje iz sveta muzike, rođenja muzičara i albuma, koji su u vezi sa današnjim datumom, otkrivamo kakve priče su iza raznih pesama, a tu je i pola sata muzike iz Srbije i regiona. Naš reporter prati eventualne saobraćajne gužve, a „Kulturni vodič” predlaže manifestacije koje možete posetiti širom Srbije. 

Voditelj: Ružica Vrhovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]