Tačka – znak pismenosti ili neprijateljstva?

Pre 20 godina niko nije mogao da pretpostavi da će tačka, znak interpunkcije koji označava kraj rečenice, biti - omražena.

Kada se naša komunikacija velikim delom preselila u onlajn svet, tačka je mnogima postala obeležje manje prijateljske i neiskrene emocije u „razgovoru”. Da li se treba držati onog načina pisanja na koji smo navikli? Da li treba da ga prilagođavamo, u odnosu na to ko je osoba sa kojom komuniciramo onlajn? Postoje li ipak neka opšta pravila koja nam pomažu da se dobro razumemo i onda kada nas ne prate neverbalni signali, pričamo na početku emisije.
U nastavku, stavljamo tačku na ovu temu i bavimo se i drugim stvarima. Servisne informacije i naš reporter sa podacima o saobraćaju pomoći će mnogima u organizovanju dana, a „Kulturni vodič” je tu da predloži koje manifestacije širom Srbije možete da posetite. Tu su i muzičke teme kojima podsećamo na priče iza pesama, rođendane muzičara i albuma, uz pola sata rezervisanih samo za muziku iz Srbije i regiona.

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Jovana Zec

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]