Čuvari srca u zimskom periodu

Prema nekim istraživanjima, tokom zime ljudi imaju 26 do 36 odsto veće šanse da dožive srčani udar, da obole od srčane insuficijencije i sličnih bolesti, nego leti.

Mraz, magla, zagađenost vazduha ali i manje brige o sebi, utiču na to da nam je zdravlje pod većim rizikom. Dr Srđan Bošković, kardiolog sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje govorio je za RTS detaljnije o tome šta se našem organizmu dešava u zimskim mesecima, koje tegobe možemo da ublažimo, kako da prilagodimo ponašanje i aktivnosti i koji deo populacije je pod sve većim rizikom. 

U nastavku, bavimo se i drugim stvarima. Servisne informacije i naš reporter sa podacima o saobraćaju pomoći će mnogima u organizovanju dana, a „Kulturni vodič” je tu da predloži koje manifestacije širom Srbije možete da posetite. Tu su i muzičke teme kojima podsećamo na priče iza pesama, rođendane muzičara i albuma, uz pola sata rezervisanih samo za muziku iz Srbije i regiona. 

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Jovana Zec

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]