Ima li života posle ljudi?

Za nekoliko miliona godina, geolozi budućnosti - koji možda ni neće biti sa ovoga sveta - mogli bi u slojevima tla prepoznati doba kada je Zemljom vladao čovek.

Da li će tragovi današnjih ljudi trajati dovoljno dugo i predstavljati posebnu geološku epohu? Da li će ovaj sloj otkrivati kako je planetu jednom nastanjivalo „uzvišeno stvorenje” ili „čudovišno biće” koje je uništilo ekosisteme, izazvalo masovno izumiranje i potpuno izmenilo životnu sredinu? Da li će postojati planeta nakon čoveka? Šta će sa njim biti? O tome je bilo reči na tribini Instituta za fiziku u Beogradu, a prenosimo vam najzanimljivije delove debate.
U nastavku, bavimo se i drugim stvarima. Servisne informacije i naš reporter sa podacima o saobraćaju pomoći će mnogima u organizovanju dana, a „Kulturni vodič” je tu da predloži koje manifestacije širom Srbije možete da posetite. Tu su i muzičke teme kojima podsećamo na priče iza pesama i rođendane muzičara i albuma, uz pola sata rezervisanih samo za muziku iz Srbije i regiona.

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Vlada Todorović

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]