"Продужи живот" у Пожаревцу

Челници Браничевског округа и општина, пожаревачке јавне личности, представници локалних медија и грађани, стављањем потписа на донорску картицу подржали акцију донирања органа "Продужи живот", РТС-а и Војномедицинске академије.

Стављајући свој потпис на донорску картицу, челници Браничевског округа и општина, пожаревачке јавне личности и представници локалних медија, отворили су нову страницу хуманости у браничевском крају.

"Од самог овог чина још важније је да смо сви заједно решени да развијамо солидарност, бригу за човека и љубав према другом и да, макар у нашем Браничевском округу, љубав према другом човеку подигнемо на један виши ниво", рекао је начелник Браничевског округа Горан Петровић.

Грађани још увек не схватају у правој мери о каквој акцији је реч, каже председник Општине Мало Црниће Есидол Перић, истичући да је скуп у Пожаревцу добар потез у том правцу.

У популаризацији акције донирања органа, важну улогу имају медији. Потребно је пробити баријере незнања, неповерења, па и сујеверја.

Подршку акцији РТС-а и Војномедицинске академије "Продужи живот", у Браничевском округу дала је пожаревачка телевизија Дуга.

"Све религије света подржавају донирање органа и акцију 'Продужи живот', јер она управо то значи: да се живот наставља на неки други начин и после физичког краја", истиче Сунчица Николић, директорка и главна уредница телевизије Дуга.

Сагласност да после смрти њихови органи некоме продуже живот, за само један дан, дало је око сто Пожаревљана и представника других општина у Браничевском округу.

Страх од непознатог можда је отклоњен податком да је двадесет пута већа вероватноћа да ће вам неки орган затребати, од могућности да постанете донор.

број коментара 0 Пошаљи коментар