Признање РТС-у за кампању "Продужи живот"

Корпоративна филантропија је све присутнија у нашем друштву о чему сведочи оштра конкуренција за годишње награде Виртус - за друштвено одговорно пословање. РТС добио награду за медијски допринос подршци програму трансплантације у Србији.

Успешност компаније мери се и њеним добротворним акцијама којима помаже окружењу. Корпоративна филантропија могло би се рећи све је присутнија у нашем друштву о чему сведочи оштра конкуренција за годишње награде "Виртус" за друштвено одговорно пословање. Међу награђенима је и РТС.

Упркос кризи, велики је број оних фирми који су проблеме својих комшија сматрали и својим. Тако се захваљујући "Хемофарму", овогодишњем добитнику награде за допринос у локалној заједници, Вршчани лече боље и квалитетније.

Марко Милојевић из "Хемофарма" каже, да је ова фирма донирали различите апарате, као и да је реконструисала породилиште вршачке болнице.

Иако долази из Грчке која је далеко од добростојеће, "Еуробанка ЕФГ" је освојила ласкаву награду за "нај" допринос на националном нивоу. Од 2006. године уложила је више од три и по милина евра у спровођење добротворних акција у Србији.

"Еуробанка ЕФГ" је реконструисала осам паркова у Србији и доделила 1.130 једнократних стипендија најбољим студентима београдског универзитета, рекла је Наташа Крстић из те банке.

Награда за медијски допринос припала је и Радио-телевизији Србије, која већ две године у ударном Дневнику недељом указује на значај трансплантације.

"Бројке, да је у Србији 3,5 по пута више потенцијалних давалаца органа и да се више од 35 породица одлучило да у најтежем тренутку донира органе својих најмилијих - показује колико је значајно да медији о томе извештавају и можда још значајније да је то РТС - телевизија која је најгледанија", рекла је Ана Стаменковић, новинарка РТС-а.

Охрабрује и чињеница да доброчинство све мање постаје појединачан гест компанија.

Ксенија Граовац из Балкански фонд за локалне иницијативе, каже да се класично давање кроз добортворне акције померило ка грађењу партнерства како компаније и непрофитне организације могу да раде заједно за добробит локалне заједнице.

Чини се да нас криза није учинила себичнијима, време и новац више смо делили са другима.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 05. дец 2010, 08:35) - anonymous [нерегистровани]

čestitam

...čestitke RTS-u , Informativnom programu i Ani Stamenković.
Marko.sve najbolje

(субота, 04. дец 2010, 20:11) - Marko Teodorović [нерегистровани]

bravo za Anu i RTS!

Čestitam Vam na nagradi i želim Vam i sredeće godine da zaslužite istu kroz priloge o donorstvu organa i tkiva!