РТС годинама најгледанија телевизија

Иако је гледаност јавних сервиса опала у односу на комерцијалне телевизије, РТС се може похвалити да је већ седму годину заредом убедљиво најгледанија телевизија у Србији, поручила је из Загреба Душка Вучинић, шеф одсека за односе са јавношћу и корпоративни имиџ Јавног медијског сервиса Србије. У престоници Хрватске одржан је Европски скуп о улози националних парламената у осигурању независности и финансирања јавних медијских сервиса. На позив организатора, у раду ове седнице учествовала је и представница Радио-телевизије Србије.

Европски скуп о улози националних парламената у осигурању независности и финансирања јавних медијских сервиса одржава се у Загребу.

Учеснике је посебно бринуо начин финансирања јавних медијских сервиса и обезбеђење независности у случају потребе финансијске интервенције државе.

"Иако је гледаност јавних сервиса опала у односу на комерцијалне телевизије, РТС се могао похвалити да је већ седму годину заредом убедљиво најгледанија телевизија у Србији", каже Душка Вучинић.

Према њеним речима, на овом европском скупу изнета је и похвала Информативном програму РТС- а, посебно за емисију Дневник у 19.30, који и даље има лидерску позицију у односу на све друге информативне емисије телевизија са националном фреквенцијом, што није случај са јавним сервисима у региону.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 16. окт 2012, 20:07) - anonymous [нерегистровани]

RTS

Bravooooo RTS najbolji ste,

(уторак, 16. окт 2012, 17:46) - anonymous [нерегистровани]

era od zlatibora

stvarno ste najbolji ove komercijalne tv ubise srbiju sa nemoralom i sund emisijama

(уторак, 16. окт 2012, 16:56) - Milan [нерегистровани]

Javni servis

Ipak je RTS javni servis gradjana Srbije,normalno je da bude najgledanija televizija u drzavi,sto su istrazivanja i pokazala.Svi programi su odlicni,najbolji ste.

(уторак, 16. окт 2012, 13:24) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Bravo RTS najbolji ste