Први инклузивни сервисни центар у Србији

У сарадњи са Рајфајзен банком и Народном канцеларијом председника Републике, Радио телевизија Србије покренула је још једну велику добротворну акцију - изградњу првог Инклузивног сервисног центра у Србији, за децу са сметњама у развоју.

Кампања је већ почела а завршница ће бити реализована кроз  добротворни  тв пројекат  РТС-а  „Телетон", који ће бити одржан  25. септембра.

Донација  Рајфајзен банке, у износу од 100.000 евра, поводом  обележавања деценије пословања на овом тржишту,  уручена је  јуче Градском секретаријату за дечју заштиту.

 Хуман и друштвено одговоран гест  ове пословне банке, биће изузетан подстрек за успешну реализацију изградње објекта Инклузивног сервисног центра, на територији општине  „Звездара".

Центар ће омогућити да се сва деца са сметњама у развоју укључе у редовне друштвене токове, допринеће ојачању  породичних капацитета а уједно ће  обезбедити  једнаке услове  и права за све.

„Идеја је потпуно сазрела на основу искустава последњих година, када су, појачаним темпом деца из развојних група, укључена у систем васпитања и образовања у оквиру својих вршњачких група." рекла је Љиљана Јовчић , из Градског секретаријата за дечју заштиту.

Рајфајзен банка, Народна канцеларија председника Републике Србије и  РТС већ четири године заједно реализују добротворни пројекат  „Телетон",  који је  постао  синоним за успешне и велике хумане пројекте, који  омогућавају  да се  прикупе значајна средства за помоћ и подршку најугроженијим друштвеним групама наших суграђана.

број коментара 0 Пошаљи коментар