Значајни поклон српској науци

Аустријско - српско удружење из Беча посетило Институт за упоредно право у Београду.

Протекле недеље су председник Аустријско-српског удружења из Беча др Дејан Јелић, и потпредседник др Волганг Рорбах посетили београдски Институт за упоредно право и том приликом донели овом Институту значајан поклон.


Најстарије Аустријско -српско удружење поклонило је библиотеци Института за упоредно право свих тринаест томова енциклопедије Историје осигурања Аустрије, што ће нашим научницима омогућити да проучавају историју осигурања од почетка настајања ове институције до данашњих дана.

У присуству многобројних професора и студената, скуп је, у име Института поздравио директор проф. др Владимир Чоловић, који се захвалио на поклону, док је др Рорбах одржао кратко предавање у коме је истакао значај оваквог повезивања Аустрије и Србије. Скупу је присуствовала и гошћа из Аустрије Ема Шрот, бивша градоначелница  места Сехау, у близини Граца, која је због овог дешавања први пут посетила Србију.

Иначе, Институт за упоредно право у Београду је једна од водећих истраживачких институција у области друштвених наука у Србији и на простору Западног Балкана, а више од 60 година континуираног рада чини га и једном од најстаријих за компаративно правна истраживања у свету.

Упоредо са научно-истраживачком и издавачком делатношћу, Институт својом експертизом доприноси развоју правне науке, креирању модерног законодавства и квалитетном решавању савремених правних изазова у Србији и региону Западног Балкана.                                                                                                                                                                                                                             
                              
                                    
                                                                                                                                                                                                            
                              
                                    

број коментара 0 Пошаљи коментар