Евровизијске локације у Лисабону

Организатори 63. Песме Евровизије дефинисали су „евровизијске локације” у главном граду Португалије које ће бити место дешавања кључних збивања у мају.

Евровизијско село (Eurovision Village) биће смештено на чувеном тргу у Лисабону Terreiro do Paço, који се назива и Praça do Comercio. Реч је о пространом и живописном платоу на којем ће бити организован „евровизијски вашар" - посетиоце очекује занимљив музички и забавни програм, концерти као и дружење са бившим и актуелним евровизијским представницима. Планирано је да „евровизијско село" буде отворено од 4. до 13. маја, а сви заинтересовани моћи ће да га посете од 16 до 23 часа.

Непосредно у његовој близини, налазиће се и Euroclub. У ноћном клубу „Луст", који се налази у улици Rio in Cais do Sodré, новинари, фанови и учесници Песме Евровизије проводиће време уз забаву, тематске журке и мини-концерте. Он се налази у најпознатијој и најпопуларнијој лисабонској четврти - Каис до Содре која је позната по изузетном ноћном животу, клубовима, баровима, ресторанима и кафићима. У њој се налазе неке од најпопуларнијих лисабонских знаменитости - Ружичаста улица, маркет „Timeout", „Musicbox", Лисабонски базар и прелепа ривијера Ribeira das Naus.

Свечани дефиле представника и учесника Евросонга биће уприличен на обали реке Тахо, у близини фасцинантног музејског комплекса „Maat" који се налази у лисабонском кварту Белем. Занимљиво је да ће овај свечани чин у холивудском стилу бити одржан на „плавом тепиху" уместо на „црвеном", будући да „боје мора и воде" доминирају визуелним идентитетом Евровизије. Након дефилеа делегација, уследиће и чин пријема и свечаног отварања, и то у Музеју електричне енергије који се налази надомак музејског комплекса „Maat", такође у кварту Белем.

Две полуфинале вечери (8. и 10. маја) и финале (12. маја) одржаће се у најсавременијој вишенаменској дворани Arena Altice.

број коментара 0 пошаљи коментар