Представник Србије наступа у другом полуфиналу такмичења за Песму Евровизије

Полуфиналним жребом који је одржан у Градској већници у Лисабону, одлучено је да ће представник Србије наступити у првом делу другог полуфиналног такмичења за Песму Евровизије 10. маја. Исте вечери наступиће и представници Русије, Данске, Румуније, Аустралије, Норвешке, Молдавије, Сан Марина, Холандије, Црне Горе, Шведске, Мађарске, Малте, Летоније, Грузије, Пољске, Словеније, Украјина.

У првој финалној вечери надметаће се представници Белорусије, Бугарске, Литваније, Албаније, Чешке, Белгије, Исланда, Азербејџана, Израела, Естоније, Швајцарске, Финске, Аустрије, Ирске, Јерменије, Кипра, Хрватске, Грчке, Македоније.

Жребањем је одлучено и у ком полуфиналу ће гласати чланице „велике петорке" чији се представници директно пласирају у финале. За нашу песму, у другој полуфиналној вечери, моћи ће да гласају и гледаоци из Немачке, Француске и Италије а у првом полуфиналу право гласа имаће и гледаоци из Шпаније, Велике Британије и Португалије.

Све државе учеснице биле су распоређене у шест различитих група распоређених према шаблону гласања током претходних 12 година, а на основу алгоритма немачке телекомуникационе компаније Digame, дугогодишњег партнера ЕБУ, која и контролише гласање током такмичарских вечери. Србија је поново била смештена у И групу са још шест држава, углавном бившим југословенским републикама.

Представник Србије на овогодишњем највећем европском певачком такмичењу биће изабран на фестивалу „Беовизија 2018" који ће бити одржан 20. фебруара у Центру „Сава".

број коментара 0 пошаљи коментар