Серија „Викторија“, викендом на РТС 2

Серија коју је написала чувена списатељица Дејзи Гудвин, означава почетак значајног увида у живот једне од највећих владарки у историји. (Victoria, 2016)

Са квалитетном филмском продукцијом и читавом плејадом награђиваних талентованих глумаца, Викторија описује стварне догађаје и заснива се на краљичиним исцрпним дневницима помоћу којих осликава живописан портрет њеног преображаја од импулсивне 18-годишњакиње, преко првих брачних година до мајчинства и доласка на престо великог краљевства.

Сложена и усредсређена на све ликове, од припадника краљевске породице до слуга, ово је прича о страственим аферама, борби за моћ и неузвраћеној љубави, у чијем средишту се налази нова краљица - јака, свестрана и упорна жена која некако мора да постане препознатљива икона.

Живот осамнаестогодишње Александрине претвара се у живот краљице. Више није скривена у Кенсингтонској палати под репресивним мерама мајчиног саветника Конроја. Има ново име - Викторија и ужива у новостеченој слободи с харизматичним премијером Мелбоурном. Али, због свог неискуства Викторија је подложна грешкама и, напослетку и скандалу...

Серија је номинована за награде Еми и БАФТА а у Великој Британији остварила је огромну гледаност.

Улоге: Џена Колеман, Адријан Шилер, Нел Хадсон...

Суботом и недељом, РТС 2, 22.00 ч. Реприза - уторком и средом око 22.30, на РТС 2.

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 18. окт 2018, 15:11)
boba [нерегистровани]

divno viktoreija

fenomenalna serija, praznik za oci i usi

(уторак, 25. сеп 2018, 22:12)
Sasa Stojanovic [нерегистровани]

Vrhunska serija

Topla preporuka za gledanje.Izvanredna istorijska adaptacija.