Горчило

Субота, 26. новембар, у 21.00 на РТС 1

Нетрпељивост Зељине и Горчилове породице траје већ годинама. До нових неспоразума међу њима долази када се њихови кандидати боре за место председника општине.

Зељина ћерка, Ковиљка, која је остала у другом стању са Горчиловим сином, Петрашином, испраћа свог момка у војску. Над њиховим актуелним недаћама појављује се и сенка прошлости везана за њиховог суседа која је, неправедно оптужен, робијао на Голом отоку.

Ова телевизијска серија настала је према драми Миодрага Караџића "Јеси ли то дошао да ме видиш". Редитељ Милан Караџић главне улоге доделио је Милутину Караџићу, Дубравки Дракић, Анити Манчић, Младену Нелевићу, Андрији Милошевићу и Виктору Савићу.

Од суботе 15. октобра, на РТС 1, у 21 час на Првом програму РТС-а, почело је емитовање серије "Горчило", редитеља Милана Караџића. Серија је базирана на истоименом филму који је настао према комедији Миодрага Мија Караџића "Јеси ли то дошо да ме видиш", једној од сигурно најбољих и најцитиранијих драма. 

У јеку изградње инфраструктуре СФРЈ, у напорима да се сиромашни север Црне Горе путевима повеже са југом, у наше мало село долази геометар Лаза, како би припремио документацију за трасу будућег пута. Са њим ће доћи Клара, његова жена, балерина из Народног позоришта из Новог Сада, која мора да током лета одржава кондицију за јесењу сезону. Како сељаци реагују на долазак геометра, колико су склони корупцији, како реагују на долазак људи који живе неким другачијим животом од њиховог, који је најбољи, јер за бољи не знају, само је једна од линија приче.

Ова урнебесна комедија окупила је позната имена црногорске и српске глумачке сцене међу којима су: Мима Караџић, Дубравка Дракић, Младен Нелевић, Анита Манчић, Виктор Савић, Андрија Милошевић, Милорад Мандић - Манда и остали...

 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 12. феб 2017, 10:05) - Mile [нерегистровани]

Mozeli

Gde mogu da nadjem link filma gorcilo

(петак, 18. нов 2016, 22:09) - Milena [нерегистровани]

serija Gorcilo

Sta se desava sa serijom, kada ce nastavak obzirom da je nema u programskoj semi vec dve subote?

(субота, 12. нов 2016, 20:54) - Vera iz Zemuna [нерегистровани]

Serija Gorčilo

Divna serija. Odlični glumci. Divan ambijent.

(понедељак, 31. окт 2016, 10:47) - anonymous Sonja [нерегистровани]

serija-gorčilo

Beavo za Gorčila... super serija smešna opuštajuća bravo