Субота – вече домаћих серија и филмова на РТС-у

Сваке суботе увече, Радио-телевизија Србије емитоваће на Првом програму две домаће серије, као и један домаћи филм. Ове суботе, одмах након премијерне прве епизоде серије „Santa Maria Della Salute“, која је на програму у 20.05,РТС ће после скоро једне деценије, репризирати култну телевизијску серију „Сиви дом“, а затим ће на програму бити и филм „Добровољци“.

Santa Maria Della Salute је биографска играна серија о једном од највећих српских песника, Лази Костићу. Кроз лични живот уметника, његове заносе и разочарања, Здравко Шотра, својим јединственим редитељским стилом, плете пред нама живописну слику Војводине и Србије тог узбудљивог времена рађања наше модерне културе. Ова истинита прича, која је имала трагичан крај, чини онај мелодрамски садржај серије који ће вероватно пробудити највећу пажњу и емпатију код гледалаца. Неостварена љубав са Ленком обележиће живот овог великана скоро исто колико и његово бесмртно поетско и драмско дело...

Серија од 11 епизода, биће на програму на РТС 1, у 20.05.

Сиви дом, култна серија сценаристе Гордана Михића у режији Дарка Бајића, кроз 12 епизода прати различите судбине деце из поправног дома. Настала је на основу аутентичних прича и покушаће да одговори на многа питања актуелна нажалост и данас. Приказује и њихове васпитаче, њихове приватне животе које је често тешко одвојити од пословног. Снимљена је у Васпитно поправном дому у Крушевцу који ове године обележава 70 година постојања. Серија је снимана током 1984. и 1985. године а премијерно је емитована 2. фебруара 1986.

Сиви дом на Првом програму РТС-а, у 21 час.

У термину око 22 часа, сваке суботе РТС ће приказивати један домаћи филм. Овог, 01. априла на програму ће бити Добровољци, из 1986. године. Седам „добровољаца" су изненада и без своје воље увучени у рат за који не знају где се води, због чега се води, нити против кога је уперен. Све се догађа на идиличној плажи која је ратни положај „добровољаца". Међутим, ваздушни десант и долазак непријатељске подморнице стварају нове заплете који се изненада драматично завршавају.

Улоге: Велимир Бата Живојиновић, Љубиша Самарџић, Мустафа Надаревић, Боро Беговић, Богдан Диклић...

Режија: Предраг Голубовић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 03. апр 2017, 13:04) - samir muhovic [нерегистровани]

pohvale o ovome delu

Ovo delo u meni probuduje osecanja i u
Drugima ovo pokazuje umetnickim pesmama LAZE KOSTICA i njegovih govora zelim da pohvalim scenaritu,glumceiostalo ali posebno scenaristu njegovi komadi i sezone i epizode

Moje ime je SAMIR MUHOVIC sesti razred
Imam dvanajes godina I ja volim da citam.