"Козје уши", суботом у 21.00 на Првом

Настала према роману Владиславе Војновић, нова мини-серија "Козје уши" од 30. септембра премијерно на РТС 1, суботом у 21.00.

Главну јунакињу, баба Стојанку, коју је живописно дочарала Горица Поповић, стицајем околности из града и студија, живот је вратио у родно село. Сада, у својим шездесетим годинама, у јужном Банату одгаја унуке, четрнаестогодишњу Софију и осмогодишњег Стевана, чији су родитељи отишли у иностранство.

Са кћерком која је давно отишла у Америку, баба Стојанка нема контакт већ годинама и пати због тога. Иако рођена у селу, Стојанка се не уклапа у типичан сеоски миље, па ће њен карактер у судару са средином у којој живи дати много повода за смех, а филм чини низ занимљивих ситуација јер Стојанка покушава да преживи како зна и уме.

Син и снаја не шаљу паре, а и ретко се јављају, па баба Стојанка, кроз низ трагикомичних ситуација, покушава да купи унуци нове патике, унуку жељени бицикл, поправи кров на кући који прокишњава, заради гледајући у шољу за паре, намештајући ишчашене руке и ноге, остављајући замке за зечеве у шуми...

Ова дирљива прича прати борбу једне баке са суровом данашњицом и свим притисцима друштва у којем живимо. У телевизијској серији, као и роману, своје место наћи ће и Стојанкина непрежаљена љубав из младости, сеоски свештеник, ловац, одбегла деца, али и "Битлси", јер од човека са којим је остала трудна баба Стојанка, као успомену, има само једну поломљену сингл плочу.

Телевизијска серија "Козје уши", која има четири епзоде, настала је према истоименом роману Владиславе Војновић. Редитељ је Марко Костић, а улоге, између осталих, играју Горица Поповић, Слободан Ћустић, Никола Којо, Милица Спасојевић, Сергеј Трифуновић, Бранислав Трифуновић, Горан Радаковић, Моника Ромић, Ненад Маричић, Анђелка Прпић, Павле Марковић, Небојша Илић и Наташа Марковић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 13. окт 2017, 07:33) - anonymous [нерегистровани]

Odlicno

meni je ovo uz "Maratonce" savrsena serija. Bolje cak i od Kovacevicevih egzibicija. Gorica - apsolutno savrsena.

(понедељак, 02. окт 2017, 19:09) - anonymous [нерегистровани]

Sjajna serija

Prva epizoda jew bila fantasticna! Nadam se da ce se snimati i nastavak malo je 4 epizode.

(недеља, 01. окт 2017, 20:31) - infinity [нерегистровани]

topla preporuka

Bravo ! ... Gorica Popović odlična !

(субота, 30. сеп 2017, 23:12) - Александар Живковић [нерегистровани]

Од срца - Браво!

Изванредна серија, барем по првој епизоди. Пре свега Горица Поповић је заслужила такву улогу. Друго, сценаристкиња и продуценткиња Владислава Војновић је храбра особа која се не устручава јасног опредељења према друштвеним и политичким питањима. Уз то, банатску Белу Цркву слика сасвим реално (провео сам три летовања тамо, заиста имају одличан козји сир, на пијаци уторком и петком, а, мени је било чудо да не говоре по лалински већ заносе на југ - колонизација, раније је било претежно немачко место).
Сценариста и режисер одлично сликају лик Стојанке - чак и кроз незахвалну форму уметнутих монолога одличних епизодиста (нарочито попа Николе Које, чији лик и монолог заслужују читаву теолошко-медијску студију) - један архетипски лик наших бака, каквих се ја сећам из свог детињства (рођен сам 1968.) Не знам да ли ће такав лик бити близак данашњој млађој публици?