"Пси лају, ветар носи", суботом у 20.00

Последња епизода серије "Пси лају ветар носи", eпизода 11: Дан Д

Шеснаести јун је, Дан Д - дан пред коначни обрачун са "банкарима" и дебелим Слађаном. Ставрићи схватају да је крајње време да се удруже и смисле план. Окупљају се у Гладиолином кабинету. Враћа се и Мирче. Ставра, пошто је схватио да је Виолета нашла другог финансијера, одлази да се придружи браћи.

За то време Радојица пакује кофере. Две авионске карте за Цирих су резервисане. Рафаела се опрашта од деда Роје. Он у сузама сазнаје да ће ипак постати прадеда.

Док Ставрићи вежбају гађање из ватреног оружја на ветрометини поред Саве, спремајући се за окршај са Слађаном и "банкарима", Гроздана и бака нана осматрају ситуацију из дворишта.

Истовремено, лепа Циганчица одводи Храну својој кући да га представи породици и оцу - Циганину Слађану!

Ближи се подне - време за обрачун. Цела породица Ставрић је испред дворишта. Гледају према путу. Из даљине долази колона. Слађан и његови Цигани стижу. Чују се пуцњи.

Телевизијска серија "Пси лају, ветар носи", према сценарију Радоша Бајића, а у режији Јелене Бајић-Јочић, реализована је у продукцији Радио-телевизије Србије и Contrast Studios-a. Ово је хумористичка играна серија, по жанру комедија карактера и нарави. То је прича о мало знаном, контроверзном свету предграђа и рустикалне београдске периферије.

Кроз једанаест једносатних епизода, аутор своју причу смешта у Остружницу, Раковицу, Ресник, Сремчицу, Гроцку, Орловачу и остала градска и приградска насеља, стављајући у епиценатар наше пажње мале, обичне људе, који су се, игром случаја, насукали се на ободе метрополе да ту потраже срећу. Ношени жељом за бољим животом, симпатични, драги, добронамерни и надасве комични, у догађајима који су често на ивици апсурда и бизарности, наши протагонисти се, трагајући за егзистенцијом, срећу са многим искушењима, изазовима, радостима и разочарењима

Главни јунак приче је Костадин Ставрић-Ставра (Тихомир Станић), ситни преварант, сналажљив и домишљат, на први поглед прек и незгодан, у души добронамеран. Он живи у Остружници, надомак Београда и преживљава радећи све и свашта. Све његове "пословне" прилике, комбинације и аранжмани су на ивици закона. Ипак, он није криминалац, већ само човек који покушава да прехрани породицу. Ставра продаје шасије аутомобила које скупља са оближњег аутопута, таксира на дивље, топи и претапа свеће са гробља, сналази се кроз живот, често упадајући у неприлике и проблеме због своје непромишљености. Са њим живи стара мајка, бака нана (Мира Бањац), његова жена Гроздана (Анита Манчић), млађи брат занесењак и песник Развигор (Борис Миливојевић), шурак СУБНОР-овац Гостимир (Миленко Павлов) и два сина, старији Томче (Ненад Хераковић) и млађи, наследик, у ког се полажу све наде, Храна (Марко Павловић). Ставра има још два брата - Мика Армоника (Марко Живић) је хармоникаш, музикант, а Стојке звани Гладиола (Радош Бајић), власник предузећа за погребне услуге и ресторана за парастосе и глава фамилије Ставрић.

Приче о догодовштинама Ставре, његове браће, рођака као и мноштва других занимљивих ликова, чије ће се животне приче укрстити са Ставрићима, заправо чине социјално и сатирично сведочанство о савременом друштвеном тренутку, испричано кроз призму комике, на начин који ће забавити и насмејати гледаоце.

Улоге у ТВ серији "Пси лају, ветар носи" тумачи велики број еминентних глумаца из Србије и региона. Међу њима су, као што смо већ поменули, Тихомир Станић, Анита Манчић, Мира Бањац, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић, Миленко Павлов, Боро Стјепановић, Борис Миливојевић. Ту је и глумац из Македоније Данчо Чевревски, затим Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јевтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Ђорђе Ерчевић, Исидора Минић, Александар Срећковић Кубура, Ненад Хераковић, Марко Павловић, Ђурђина Радић, Сања Вучић и многи други.

Проверену екипу филмских аутора и професионалаца, који су реализовали многе успешне пројекте у копродукцији РТС и Contrast Studios-a, овога пута предводи редитељка Јелена Бајић-Јочић. Аутор сценарија је Радош Бајић, директор фотографије Предраг Јочић С.А.С, костимограф Ивана Несторовић, аутор маске и шминке Мирјана Стевовић, монтажер Стеван Марић, а сценограф Драган Мићановић. Сниматељ звука је Владица Будић, дизајнера звука Игор Перовић. Уредник серије је Саша Радојевић, а директор серије Недељко Бајић.

За потребе снимања ТВ серије "Пси лају, ветар носи" коришћена је најсавременија филмска техника. Снимање је трајало од априла до јула 2017, на локацијама широм Београда, од "круга двојке", преко Земуна, до приградских насеља - Остружнице, Стражевице, Железника, Миријева, Ресника, Макиша, Орловаче...

ТВ серија "Пси лају, ветар носи" биће емитована у ударном термину - суботом у 20 часова на Првом програму РТС-а, почев од 21. октобра 2017. године.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 09. нов 2017, 13:23) - anonymousPEPI [нерегистровани]

Laka serija za gledanje

Serija laganica dobra postava glumaca subotnje veče zima vatrica pucketa i ovakav serija i prija...super ste svi.pozdrav

(уторак, 07. нов 2017, 23:09) - anonymous [нерегистровани]

Vredno gledanja

Čestitka Radošu i ekipi, kao i kod predhodnih njegovih serija, nedelja je previše duga kad treba da se čeka sledeći nastavak!

(среда, 01. нов 2017, 12:06) - anonymous [нерегистровани]

Serija je interesantna

Nije kao "Selo gori", koja je po meni najbolja serija svih vremena u Srbiji i sire, ali sudeci po prvim dvema epizodama serije "Psi laju ..." serija deluje interesantno, sa dosta humora, jednom recju, nije lose. A muzika je perfektna!

(понедељак, 30. окт 2017, 20:01) - Stole [нерегистровани]

Psi laju

Muzika na kraju epizode je zaista pravo osvezenje

(понедељак, 23. окт 2017, 22:23) - Goran 71 [нерегистровани]

Zahvalnost

Zahvaljujem se Radošu Bajiću, i Jeleni Jočić na inzvanrednom projektu koji su snimili, sa vrhunskim glumcima, i doneli veliko raspoloženje u domove građana Srbije, preko našeg RTS-a. Nadam se da će Radoš sa RTS-om i dalje sarađivati. Pozdrav.

(субота, 21. окт 2017, 22:38) - Онуфрије Велики [нерегистровани]

Пси лају, ветар носи, а музика...

Одгледао сам прву епизоду. Оцена - пролазна. Можда ће осјећај бити и бољи док се приказивање "захукта"!
Оно што ме интересује, верујем и многе друге, је музика на крају емисије. Који је састав, ко пева и назив мелодије. Дојам је несвакидашњи, за похвалу - честитке! Молим неког ко зна, или неког из екипе емисије, да напише... Унапред захвалан Онуфрије Велики!!!