Премијера прве епизоде: Немањићи - рађање краљевине

У оквиру новогодишњих празника, гледаоци РТС-а биће у прилици да погледају дуго очекивану прву епизоду серије "Немањићи - рађање краљевине", сценаристе Гордана Михића и редитеља Марка Маринковића - 31. децембра у 20.00, на РТС 1.

Почетак радње ове костимиране серије враћа нас у другу половину 12. века, у време стицања моћи Немањића, прве српске династије.

У Нишу, 1165. године, на поклоњење византијском цару Манојлу Комнину долазе Стефан Немања и његова три брата, Тихомир, Страцимир и Мирослав. Манојло Комнин даје највеће повластице Немањи, што ће изазвати незадовољство код његове браће.

Ана, Немањина супруга, плаши се да ће то да изазове љубомору код његове браће. Немања је разуверава. Има велико поверење у браћу и на њихов позив одлази у Рас. Међутим, у Расу га браћа заробе и затворе у пећину. Када се после извесног времена Немања извуче из пећине он од народа тражи - и добија - пристанак за почетак борбе за спас и слободу свих поробљених српских земаља.

Главне улоге у првој епизоди играју Младен Нелевић, Дубравка Мијатовић, Миодраг Крстовић, Мето Јовановски и Горан Султановић.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(петак, 27. апр 2018, 08:32) - Branislav Jakovljev [нерегистровани]

Nemanjići - sve epizode (bundle)

Ne mogu da pratim sve epizode Nemanjića u isto vreme kada se prikazuju, pa bih voleo da pogledam sve... onako, u miru. Rado bih kupio neko ekskluzivno pakovanje svih epizoda na DVD diskovima.

(уторак, 02. јан 2018, 02:05) - Milica [нерегистровани]

Nemanjici

Kada ce biti repriza prve epizode?

(понедељак, 01. јан 2018, 13:55) - anonymous [нерегистровани]

Izvanredno

Sjajno. Odlična glumačka ekipa, uradjeno u stilu velikih Holivudskih produkcija.

(понедељак, 01. јан 2018, 11:13) - anonymous [нерегистровани]

Феноменално

Свака част!Ово се чекало!

(понедељак, 01. јан 2018, 10:10) - anonymous [нерегистровани]

Nemanjići

Fenomenalno uradjeno!Bravo za RTS i glumačku ekipu!

(недеља, 31. дец 2017, 20:02) - anonymous [нерегистровани]

Satellit

Dali ce se serija moci gledati preko Satellita??

(недеља, 31. дец 2017, 19:43) - anonymous [нерегистровани]

Nemanjici

Da li ce biti repriza ove serije i kada?

(четвртак, 28. дец 2017, 17:18) - Vlado [нерегистровани]

Rekord

Brojimo sate, serija ce oboriti sve rekorde. Molba Rts-u da nastavi sa obradom naseg srednjeg veka i pre i posle Nemanjica.

(четвртак, 28. дец 2017, 15:22) - anonymous [нерегистровани]

Једва чекам серију!

Са задовољством очекујем серију, судећи по Гордановим ранијим пројектима, од "Звиждука у осам", преко "Камионџија", "Балкан Експреса" па све до "Војне академије", ово не може бити лоша серија. Посебно држава и министарство културе треба да се укључе и потпомогну пројекте са историјском тематиком. Имамо огромну и богату историју, а многи имају скромна знања о истој.