Мој рођак са села

У извршној продукцији "Кошутњак филма" из Београда, Радио-телевизија Србије снимила је други цуклус игране ТВ серије "Мој рођак са села" (нових 14 епизода), према сценарију Радослава Павловића, у режији Марка Маринковића.

Ово је једна од најуспелијих играних ТВ серија РТС-а у новом миленијуму, серија која је за свој аудиторијум окупила веома различите циљне групе ТВ гледалаца, доносећи рекордну гледаност и сјајан пријем и реакције код публике.

Вешто избегавајући општа места и идеализацију сеоског живота ова серија са топлином прати наставак две паралелне приче: једна је прича породице Малешевић, типичне српске породице на почетку новога века, а друга њиховог рођака, младог обавештајца Вранића, који се вратио у завичај да започне нову страницу историје властитог живота. Ова два тока додирују се танком рођачком нити, игром случаја и разних непредвиђених околности на које су ови људи после свега навикли, тако да никада ниједном ситуацијом нису ни затечени ни изненађени, већ упорни и жилави, са пуно снаге, духа и хумора, доприносе животу који се пробија и одвија јачи од свих идеологија, ратова, несрећа и искушења.

"Мој рођак са села'' је драмска серија са пуно хумора и топлине, занимљивих ликова и људских односа чије је место догађања углавном село, а главни лик јој је, како би рекао њен писац - сама Србија. То је наставак приче о нама, после свих појединачних и заједничких ломова који су се одразили на породицу, брак, појединца и друштво, прича која се плете пуном снагом, било да је реч о онима који су са села дошли у град или онима који у селу траже прибежиште. То је и наставак приче о тајим догађајима у политичкој стварности наше земље, на танкој граници између маште писца и реалности коју смо живели у периоду у коме се радња серије ''Мој рођак са села'' одвија.

У главним улогама: Војин Ћетковић, Драган Јовановић, Дубравка Мијатовић, Танасије Узуновић, Љубинка Кларић, Небојша Глоговац, Сузана Лукић, Лазар Дубовац, Ања Поповић; играју и Вера Чукић, Аљоша Вучковић, Дејан Матић, Феђа Стојановић, Вјера Мујовић, Велимир Бата Живојиновић, Вања Милачић, Маринко Маџгаљ, Милица Зарић, Никола Ракочевић, Слободан Бештић, Мики Крстовић и други.

Уредник серије: Марко Новаковић

Писац сценарија: Радослав Павловић

Редитељ: Марко Маринковић

Извршни продуцент: Зоран Јанковић

Композитор: Драгољуб Илић

Директор фотографије: Небојша Башић

Сценограф: Дејан Анђелковић

Костимограф: Невена Миловановић

Монтажери: Бранислав Годић и Горан Митровић

Мој рођак са села
број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 12. јул 2018, 14:28) - anonymous [нерегистровани]

RTS-1

Sutra

(четвртак, 12. јул 2018, 14:08) - Anonymous [нерегистровани]

Moj rodjak sa sela

Ova serija je najbolja na svetu. meni je omiljen lik Drakce.

(уторак, 19. нов 2013, 23:15) - jovan [нерегистровани]

tekst i dijalozi

Upravo tekst i dijalozi su nesto nalbolje u ovoj seriji.Jedva cekam da vidim produzetak. Pozdrav iz Skoplja

(субота, 29. дец 2012, 16:59) - toni [нерегистровани]

Najbolje

Neshto najbolje od seriskog programa sta sam ikada gledao.Pozdrav iz Makedonije.

(петак, 21. јан 2011, 18:21) - anonymous [нерегистровани]

10

Obozavam ovu seriju i sve njene likove, posebno Vranica

(среда, 08. дец 2010, 11:46) - Sandra [нерегистровани]

Moj rodjak sa sela

Kada ce poceti da se emituje drugi ciklus ove serije? Pozdrav iz Makedonije