И без муке има науке

У оквиру Школске редакције почело је снимање нове серије за основце под називом: И без муке има науке. Серија је магазинског типа и састављена је из више рубрика.

Свака рубрика намењена је једној научној области, математици, физици, биологији, астрономији и геологији. Емисије су тематске и у свакој епизоди обрађује се једна тема кроз ове науке. Говори се о успешности, фотографији, срећи, љубави, музици, бојама, процени, цунамију, богу...

Како се млади у овом периоду школовања сусрећу са овим предметима а то захтева разумевање и пажњу, желели смо да им кроз ове емисије помогнемо и да им на један забавнији и лакши начин приближимо ове науке као и да их заинтересујемо и упознамо са разним занимљивостима из ових области.

Серија је осмишљена као играно-документарна, где нас кроз причу води један дечак по имену Миша. Миша има тетку и течу, научне раднике, и он са њима комуницира и поставља им разна питања. Иначе тетка и теча се због својих научних обавеза увек налазе негде далеко, у иностранству, али Мишу редовно чују и помажу му око разних недоумица. Теме и објашњења прилагођене су узрасту ученика и све је подржано одговарајућом графиком и анимацијом.

У улози дечака је млад глумац Никола Малбаша, у улози тетке је Ивана Деспотовић а улогу тече тумачи Иван Томић. Уреднице: Тања Чанић-Млађеновић, Александра Стојановић, редитељ је Никола Здравковић, драматург Марина Маџарев, костимограф Сузана Глигоријевић, сценограф Снежана Поповић, сниматељ Васко Васовић, тонац Срђан Бајски, извршни продуцент Светлана Бандић, организатор Срђан Бољевић.

број коментара 0 пошаљи коментар