„Играј за завичај“ од марта на РТС-у

Почело је снимање новог квиза РТС-а под називом „Играј за завичај“. Уз такмичаре, музичаре и водитеља Слободана Шаренца, ту су и бројни навијачи који долазе аутобусима из различитих градова Србије.

Играј за завичај је јединствен шоу-програм такмичарског типа, у коме представници 24 града понекад морају и да запевају. Сви су прошли Менсине и специјалне меморијске тестове, а само такмичење има два круга квалификација, полуфинале и финале.

Водитељ квиза Слободан Шаренац каже да ће квиз бити разноврстан.

„Имамо свега – добру публику, одличне такмичаре, добре и занимљиве игре. За неке такмичаре су тешке, за друге нису“, наводи Шаренац.

„Биће музике, певача, гостију, плесних нумера, свега што један вечерњи шоу-програм треба да садржи“, додаје Шаренац.

„Од водитеља квиза захтева се концентрација – да се не претера и задовољи форма, а са друге стране ту је и шоу-програм“, указује Шаренац.

У свакој од укупно 12 емисија, за завичај ће играти четири такмичара из исто толико градова. Своје знање и умеће показаће кроз 10 игара, а два најбоља такмичара пласирају се у следећи круг.

Победник емисије осваја 100.000 динара, које преноси у следећи круг такмичења, и још толико даје у добротворне сврхе у свом граду.

„Важна је пажња“, „Градовање-радовање“, „Пантомима“, „Асоцијација“, „Музичка спајалица“, само су неке од игара у којима такмичаре бодре навијачи из његовог града.

Огњен је са друговима дошао из Пирота да навија за брата Алексу, који се у четвртој емисији борио са такмичарима из Крушевца, Зрењанина и Јагодине.

„Дали смо све од себе у бодрењу нашег друга, односно мог брата. Потрудили смо се да будемо најјачи“, каже Огњен.

Алекса напомиње да је већ био у Слагалици и да му није први пут да се такмичи у квизу: „Било је веома дуго и захтевно снимање са великим бројем игара“.

„На крају ми је мало попустила концентрација. Доминирао сам у играма у којима сам то и очекивао као у игри 'Рачунаљка-преметаљка', где је потребно упамтити бројеве и слова“, наводи Алекса.

Други такмичар каже да му је то било прво искуство у квизу и да су му најтеже пале музичке спојнице.

Победник квиза може да освоји чак два милиона динара. Ко ће то бити, сазнаће гледаоци РТС-а који буду навијали или сами себе проверавали испред малих екрана недељом увече већ од марта.

Остали аутори: Слађана Симић Јакуш
број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 10. мар 2019, 22:47) - Milicica [нерегистровани]

Negotin

Bravo za Davida i svim srcem za Simeoninu pobedu!!!!

(среда, 13. феб 2019, 10:43) - anonymous [нерегистровани]

Opustanje

Decko iz Negotina je najbolji, van konkurencije!

(среда, 30. јан 2019, 13:59) - Bela [нерегистровани]

Negotin!!!

Negotin do pobede!!!

(уторак, 29. јан 2019, 14:33) - anonymous [нерегистровани]

Najjace

Dolaze autobusima, ovo je pobeda!!!

(уторак, 29. јан 2019, 13:48) - El fuser [нерегистровани]

I dobro i loše

Rts već unazad nekoliko godina radi izvrstan posao i veoma se trudi da iz dana u dan bude bolji,očito je da se svojski trude da budu što bolji mogu, i to mi se veoma dopada i Sve Čestitke za trud da Naš Javni servis ne zaostaje za najboljim javnim servisima velikih zemalja a od mnogih je bolji.Proteklih Godinu dana ja i moja porodica smo sa zadovoljstvom gledali odličnu muzičku emisiju Luda Noć.Dali ovo na kraju teksta da će kviz ići nedeljom uveče, znači doviđenja Ludoj Noći.Možda postoji način da se i jedno drugo prikazuje što bi cementriralo kvalitet Rts-a .

(уторак, 29. јан 2019, 12:51) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Super! Jedva cekam da pocne! Pozdrav za sve radnike RTS-a.