Играј за завичај: Недељом нови квиз на РТС

У недељу почиње нови квиз "Играј за завичај" на Првом програму РТС-а од 21.00

Прошле недеље је на Кошутњаку завршено снимање, а сви који су у њему учествовали слажу се у једном - "Завичај" је велики пројекат који се разликује од домаћих квизова које смо до сада имали прилику да гледамо.

Формат који аутори дефинишу као "јединствен шоу програм такмичарског типа", окупио је људе (углавном младе) из 24 града у Србији, који се уз подршку навијача из свог завичаја, боре за новчану награду чији износ може да достигне чак два милиона динара. Заједничко за све такмичаре је да су прошли Менсине и специјалне меморијске тестове.

Водитељ квиза Слободан Шаренац каже да је уживао током снимања: "Било је лепо радити са добрим људима и правим професионалцима. Имаћете прилику да упознате паметне, надаране и талентоване људе из Србије који ће током квиза показати и своју хуманост. Овај формат и термин емитовања су нови изазов за мене, јер се обраћам публици којој се до сада нисам обраћао кроз спортске преносе и "Шареницу". Надам се да ће ме добро прихватити у тој новој улози."

Редитељу Игору Басоровићу рад на квизу био је двоструко занимљив - као гледаоцу јер је само такмичење било врло неизвесно, и као професионалцу јер је у питању формат већи од уобичајених квизова које је домаћа публика имала прилику да види: "Трудили смо се да све изгледа модерно. Величина пројекта је у томе што се не ради само о квизу, већ и о својеврсном шоу програму, са плесним и музичким нумерама".

Подсећамо, у свакој од укупно 12 емисија за завичај играју четири такмичара из исто толико градова. Своје знање и умеће показаће кроз 10 игара, а два најбоља такмичара пласирају се у следећи круг.

Победник сваке емисије осваја 100.000 динара, које преноси у следећи круг такмичења и још толико даје у добротворне сврхе свом граду. Ко ће бити победник квиза и колико ће новца освојити сазнаћемо пратећи квиз "Играј за завичај", недељом увече на РТС1.

број коментара 2 пошаљи коментар
(недеља, 10. мар 2019, 21:56)
Ivana Ciganovi [нерегистровани]

Igraj za zavicaj kviz

Dobar dan,
Zelim da vam skrenem paznju na jedan detalj u kvizu. Prilikom slaganja poslovice kada su vase kolege drzale kartonske delove recenica, gledaoci nisu mogli da vide ni jedno slovo. Kviz je dobar i interesantan da ne mislite da je samo kritika u pitanju.Pisem vam ovo radi poboljsanja istog.
Pozdrav hvala Ivana

(петак, 22. феб 2019, 12:19)
anonymous [нерегистровани]

Квиз

Једва чекам.