Новогодишњи серијски програм

Радио-телевизија Србије припремила је специјалан поклон за гледаоце у данима празника - прве епизоде домаћих серија "Немањићи - рађање краљевине", "Пет" и "Комшије" које ће се емитовати у 2018. години.

Дуго очекивану прву епизоду серије "Немањићи - рађање краљевине", сценаристе Гордана Михића и редитеља Марка Маринковића, гледаоци ће моћи да погледају 31. децембра у 20.00, на РТС 1.

Почетак радње ове костимиране серије враћа нас у другу половину 12. века, у време стицања моћи Немањића, прве српске династије. У Нишу, 1165. године, на поклоњење византијском цару Манојлу Комнину долазе Стефан Немања и његова три брата, Тихомир, Страцимир и Мирослав. Манојло Комнин даје највеће повластице Немањи, што ће изазвати незадовољство код његове браће.

Ана, Немањина супруга, плаши се да ће то да изазове љубомору код његове браће. Немања је разуверава. Има велико поверење у браћу и на њихов позив одлази у Рас. Међутим, у Расу га браћа заробе и затворе у пећину. Када се после извесног времена Немања извуче из пећине он од народа тражи - и добија - пристанак за почетак борбе за спас и слободу свих поробљених српских земаља.

Главне улоге у првој епизоди играју Младен Нелевић, Дубравка Мијатовић, Миодраг Крстовић, Мето Јовановски и Горан Султановић.

Крими-трилер, серија "Пет", емитоваће се 1. јануара, од 20.00, на РТС 1. 

Пет младих жена су протагонисткиње ове серије са криминалистичким заплетом. Сплет околности, другарице из детињства, после много година споји у центру обрачуна криминалних кланова. Животи које су живеле пре тога и јесу их и нису припремили за оно сто ће им се дешавати.

У првој епизоди упознајемо Нину, Наталију, Александру, Катарину и Соњу. Проћи ће неко време док не схвате да не могу једна без друге, док се не појачају и ојачају и док не смисле начин како да победе. Ниједан мушкарац који ће им се придружити није обичан, јер на страну слабијег, у свету на који су оне кренуле, мало ко стаје.

Ову женску банду брижних мајки и сестара, оданих ћерки и супруга играју глумице Јелена Ђокић (Нину), Христина Поповић ( Наталију - Тили), Марија Каран (Александру), Гала Виденовић (Катарину) и Милена Радуловић (Соњу). Са друге стране "Лигу изузетних џентлмена" представљаће, Јован Лоле Савић, Небојша Дугалић, Бојан Димитријевић, Никола Ђуричко, Жарко Лаушевић, Виктор Савић, Миодраг Драгичевић, Никола Којо, Марко Гиздавиц и Вук Ђукелић.

Играју још Светозар Цветковић, Марко Николић, Радован Вујовић, Игор Бенчина, Небојша Глоговац, Горица Поповић, Цвијета Месић, Рада Ђуричин, Ивана Поповић, Никола Ристановски, Славко Лабовић, Борис Пинговић, Небојша Кундачина, Драгана Варагић, Слободан Ћустић, Маја Шуша, Ненад Стојменовић, Нина Јанковић...

У новогодишњем специјалу популарне домаће серије "Комшије" добро позната глумачка екипа еуфорично се спрема за дочек Нове године - 02. јануар, 20.00, РТС 1. 

Све их окупља кафана Пустолов, тачније извесни Антон Бокаловић из Франкфурта, тајни шпијун, гроф или Гоцин обожавалац? Сима, Миле, Машан и Миланче нису сигурни да ли љубазни Немац може да им користи или науди, док се Гоца, Анчи и Милица задовољно смешкају поласкане комплиментима младог гастарбајтера.

Једно је сигурно, понуду да Нову годину дочекају у престижном београдском клубу нико не жели да пропусти.

У главним улогама појављују се Небојша Илић, Милица Михајловић, Милутин Караџић, Ања Мит, Милош Самолов, Наташа Марковић, Христина Поповић, Немања Оливерић, Урош Јовчић, Милан Васић, Катарина Гојковић, Маја Шаренац, Милена Дракулић, Оливера Бацић, Страхиња Азарић, Немања Лукић...

Режија: Милан Караџић 

 

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 09. јан 2018, 16:09)
Светлана [нерегистровани]

Питање

Када ће да буде приказана друга епизода серије "Немањићи- рађање краљевине„? Серија је одлична и то кажу сви људи око мене!