Пала последња клапа РТС-ове серије "Корени"

У околини Јагодине завршено је снимање серије "Корени" по антологијском роману Добрице Ћосића. Гледаоци РТС-а Катиће и остале мештане митског села Прерова гледаће током 2019. године у десет целовечерњих епизода. Серија је снимљена у продукцији Радио-телевизије Србије и извршној продукцији куће Eye to Eye.

Политичка превирања у Србији с краја деветнаестог и на почетку двадесетог века, проблем идентитета и порекла, однос приватног и политичког, а све кроз призму богате сеоске породице Катић оквир су Ћосићевог романа. Екипа серије напорно је радила протеклих месеци у Горњем Рачнику, а последња клапа свима је дошла као олакшање и награда за огроман труд.

"Мислим да смо успели да се са тим веома озбиљним материјалом изнесемо и ми нашом силом, свих нас и писаца и глумаца и свих сектора, мислим да смо успели", истиче редитељ серије Иван Живковић.

Аћима Катића, човека традиционалног кова и радикала игра Жарко Лаушевић.

"Захвалан сам стварно целој екипи која се врло потрудила да уради један врло професионалан посао. Надам се да ће имати смисла. За тако добру литературу мислим да би увек требало да се пронађе време."

Горан Шушљик, извршни продуцент и глумац, уз захвалност свима који су помогли пројекат, закључује: "Срећан сам што сам био у прилици да заједно са свима нама испричам причу коју је испричао Добрица Ћосић. Мислим да ће она заувек бити важна за нас."

Серију "Корени" гледаћемо у 2019. години, а током следеће године РТС ће емитовати чак шест премијерних наслова, највећи пројекат наше куће, драмско-играну телевизијску обраду средњег века "Немањићи - рађање краљевине", поводом 100 година победе савезника у Великом рату, серију "Чарапе краља Петра". Следе и нове сезоне "Комшија" и "Војне академије", криминалистичка серија "Пет" и ситком "Јутро ће променити све".

 

број коментара 2 пошаљи коментар
(понедељак, 22. окт 2018, 00:40)
Olga [нерегистровани]

Koreni

Odusevljena sam serijom jedva cekam drugu epizodu, gluma, kadrovi, scenario i ambijent, uvodna spica, sve je toliko dobro odradjeno da me je ostavila bez daha

(четвртак, 13. сеп 2018, 08:22)
S [нерегистровани]

Serija koja obecava :)

Imala sam priliku da pogledam prvu epizodu Korena na filmskom festivalu u Somboru i malo je reci da sam je odgledala bez daha. Glumci na celu sa Lusevicem maestralni! Serija koja obecava!